Rajčatová polévka Gazpacho

Gazpacho je studená španělská polévka, která je ideální na léto.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

bez chlazení

Ingredience

6 PORCE +

K podávání:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    72 KCal

    3 %

    3 %

  • Energie

    299 KJ

    3 %

    3 %

  • Sacharidy

    9,8 g

    11 %

    10 %

  • Vláknina

    4,1 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    2,7 g

    4 %

    4 %

  • Tuky

    1,8 g

    3 %

    3 %

  • nasycené

    0,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Česnek oloupeme, podélně rozkrojíme a odstraníme klíček. Rajčata shora nařízneme do kříže a krátce spaříme. Poté je oloupeme a nakrájíme nahrubo.
  2. Okurku oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Papriky očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme nahrubo. Poté vložíme všechnu zeleninu do mixéru.
  3. Přilijeme olivový olej s octem a rozmixujeme dohladka. Polévku propasírujeme přes síto, osolíme, opepříme a necháme v chladničce minimálně 2 hodiny vychladit.
  4. Vychlazenou polévku ozdobíme napůl překrojenými cherry rajčaty, čerstvou bazalkou a citronovým tymiánem. Lehce opepříme a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z pečených paprik

Pečení dodá paprikám jedinečnou chuť, která polévku promění v gastronomický zázrak.

Bylinková krémová polévka

Víte, jak je snadné připravit z čerstvých bylinek výbornou polévku? Spolu se zastřeným vejcem...

Rajská polévka s hlávkovým zelím

Jednoduchý recept na rajskou polévku, ideální i pro začátečníky.

Ředkvičková polévka

Zdravá polévka, která vám po zimě dodá důležité vitamíny.

Hráškovo-mátová polévka

Hrášek si s mátou dokonale rozumí. Připravte si tuto báječnou polévku.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.