Rajčatová polévka Gazpacho
Gazpacho je studená španělská polévka, která je ideální na léto.
Vaření 20 min
bez chlazení
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
72 KCal
3 %
3 %
-
Energie
299 KJ
3 %
3 %
-
Sacharidy
9,8 g
11 %
10 %
-
Vláknina
4,1 g
14 %
14 %
-
Bílkoviny
2,7 g
4 %
4 %
-
Tuky
1,8 g
3 %
3 %
-
nasycené
0,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Česnek oloupeme, podélně rozkrojíme a odstraníme klíček. Rajčata shora nařízneme do kříže a krátce spaříme. Poté je oloupeme a nakrájíme nahrubo.
- Okurku oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Papriky očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme nahrubo. Poté vložíme všechnu zeleninu do mixéru.
- Přilijeme olivový olej s octem a rozmixujeme dohladka. Polévku propasírujeme přes síto, osolíme, opepříme a necháme v chladničce minimálně 2 hodiny vychladit.
- Vychlazenou polévku ozdobíme napůl překrojenými cherry rajčaty, čerstvou bazalkou a citronovým tymiánem. Lehce opepříme a podáváme.