Rajčata plněná vejci

Zapečte si rajčata podle našeho receptu. Náramně si pochutnáte!

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    353 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1477 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    8,1 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    2,9 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    22,9 g

    36 %

    34 %

  • Tuky

    24,8 g

    38 %

    35 %

  • nasycené

    12,1 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Velká rajčata omyjeme a odřízneme vrchní část. Čajovou lžičkou vybereme dužinu. Vnitřky rajčat osolíme a opepříme.
  2. Rajčata postavíme do zapékací mísy a do každého opatrně rozklepneme jedno vejce. Máslo nakrájíme na kousky a rozdělíme na rajčata.
  3. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo a posypeme jím plněná rajčata. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 15 minut, dokud se sýr nerozpustí.
  4. Pečená rajčata podáváme s vařenými bramborami a ozdobíme je nasekanou jarní cibulkou.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Teplý bramborový salát s tvarůžky

Tento salát je ideální na letní grilovačku.

Rösti

Tradiční švýcarský pokrm, jehož hlavní přísadou jsou brambory.