Pusinky s čokoládovým krémem

Vyzkoušejte tuto levnější a méně náročnější verzi makronek z bílkových pusinek.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 140 min

Ingredience

30 PORCE +

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    66 KCal

    3 %

    3 %

  • Energie

    275 KJ

    3 %

    3 %

  • Sacharidy

    8,2 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    0,1 g

    0 %

    0 %

  • Bílkoviny

    0,7 g

    1 %

    1 %

  • Tuky

    3,4 g

    5 %

    5 %

  • nasycené

    2,1 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Bílky šleháme nejdříve v horké vodní lázni s polovinou cukru tak dlouho, až se cukr rozpustí. Pak nádobu sundáme z vodní lázně, k bílkové hmotě přidáme citronovou šťávu a šleháme robotem na nejvyšší rychlost. Postupně přidáváme po lžících zbylý cukr. Vyšleháme na pevný sníh. Nakonec lehce vmícháme prosátý moučkový cukr.
  2. Základní sněhovou hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme malé pusinky. Pečeme při 120 °C asi 50 minut. Pak troubu vypneme a necháme v teplé troubě hodinu doschnout.
  3. Změklé máslo nakrájíme na kousky a utřeme s cukrem a rozehřátou tekutou čokoládou na hladký krém. Krémem spojíme vždy dvě pusinky k sobě.
Autor:

Podobné recepty

Roláda s karamelovou šlehačkou

Upečte ke kávě tuto dokonalou roládu s kapkou rumu.

Smetanové koláčky s ovocnou omáčkou

Dokonalý dezert jako z michelinské restaurace.

Mini dortíčky s ovocem

Těmito překrásnými dortíčky ohromíte úplně každého.

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Sušenkové sendviče

Nestíháte upéct dezert? Zvolte tuto rychlovku.