Ingredience
Postup
- Bílky šleháme nejdříve v horké vodní lázni s polovinou cukru tak dlouho, až se cukr rozpustí. Pak nádobu sundáme z vodní lázně, k bílkové hmotě přidáme citronovou šťávu a šleháme robotem na nejvyšší rychlost. Postupně přidáváme po lžících zbylý cukr. Vyšleháme na pevný sníh. Nakonec lehce vmícháme prosátý moučkový cukr.
- Základní sněhovou hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme malé pusinky. Pečeme při 120 °C asi 50 minut. Pak troubu vypneme a necháme v teplé troubě hodinu doschnout.
- Změklé máslo nakrájíme na kousky a utřeme s cukrem a rozehřátou tekutou čokoládou na hladký krém. Krémem spojíme vždy dvě pusinky k sobě.