Punčový tunel

Pravý punčový řez, kterému neodoláte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 100 min

bez chladnutí a odležení

Ingredience

12 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    217 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    907 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    33,3 g

    38 %

    33 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    4,9 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    7,0 g

    11 %

    10 %

  • nasycené

    1,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Pak postupně vmícháme mouku prosátou s kypřicím práškem. Nakonec vmícháme olej a dvě třetiny nalijeme do vymazané a vysypané formy na tunel nebo biskupský chlebíček.
  2. Do zbylého těsta zapracujeme kakao a lžíci mléka a rozetřeme ho na malý plech nebo do pekáčku. Oba korpusy pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 25 minut. Necháme zchladnout a světlý korpus vyklopíme z formy. Rozkrojíme ho podélně na čtyři díly.
  3. Formu na tunel vyložíme potravinovou fólií. Vložíme do ní dva díly světlého korpusu a lehce je přimáčkneme ke stěnám. Pomažeme je částí džemu a položíme na ně postupně zbylé díly namočené v punči. Na ně opět rozetřeme zbylý džem a navrch dáme tmavý korpus jen lehce namočený v punči. Necháme odležet přes noc v chladu. Punčový tunel nakonec potáhneme rozváleným barevným marcipánem.
Autor:

Podobné recepty

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.

Střecha

Tento nepečený dezert je sice trochu retro, ale čerstvé maliny mu dodají šmrnc.

Skládaný malinový dort

Vykouzlete svým blízkým úsměv na tváři efektním domácím dortem.