Ingredience
Postup
- Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Pak postupně vmícháme mouku prosátou s kypřicím práškem. Nakonec vmícháme olej a dvě třetiny nalijeme do vymazané a vysypané formy na tunel nebo biskupský chlebíček.
- Do zbylého těsta zapracujeme kakao a lžíci mléka a rozetřeme ho na malý plech nebo do pekáčku. Oba korpusy pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 25 minut. Necháme zchladnout a světlý korpus vyklopíme z formy. Rozkrojíme ho podélně na čtyři díly.
- Formu na tunel vyložíme potravinovou fólií. Vložíme do ní dva díly světlého korpusu a lehce je přimáčkneme ke stěnám. Pomažeme je částí džemu a položíme na ně postupně zbylé díly namočené v punči. Na ně opět rozetřeme zbylý džem a navrch dáme tmavý korpus jen lehce namočený v punči. Necháme odležet přes noc v chladu. Punčový tunel nakonec potáhneme rozváleným barevným marcipánem.