Punčový tunel
Pravý punčový řez, kterému neodoláte.
Vaření 100 min
bez chladnutí a odležení
Postup
- Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Pak postupně vmícháme mouku prosátou s kypřicím práškem. Nakonec vmícháme olej a dvě třetiny nalijeme do vymazané a vysypané formy na tunel nebo biskupský chlebíček.
- Do zbylého těsta zapracujeme kakao a lžíci mléka a rozetřeme ho na malý plech nebo do pekáčku. Oba korpusy pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 25 minut. Necháme zchladnout a světlý korpus vyklopíme z formy. Rozkrojíme ho podélně na čtyři díly.
- Formu na tunel vyložíme potravinovou fólií. Vložíme do ní dva díly světlého korpusu a lehce je přimáčkneme ke stěnám. Pomažeme je částí džemu a položíme na ně postupně zbylé díly namočené v punči. Na ně opět rozetřeme zbylý džem a navrch dáme tmavý korpus jen lehce namočený v punči. Necháme odležet přes noc v chladu. Punčový tunel nakonec potáhneme rozváleným barevným marcipánem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
217 KCal
10 %
9 %
-
Energie
907 KJ
10 %
9 %
-
Sacharidy
33,3 g
38 %
33 %
-
Vláknina
1,2 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
4,9 g
8 %
7 %
-
Tuky
7,0 g
11 %
10 %
-
nasycené
1,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA