Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez odležení

Ingredience

12 PORCE +

Na těsto:

Na cukerný rozvar:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    293 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1227 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    59,3 g

    67 %

    59 %

  • Vláknina

    0,8 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    6,5 g

    10 %

    10 %

  • Tuky

    3,4 g

    5 %

    5 %

  • nasycené

    0,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Připravíme korpus, vejce s cukrem vyšleháme v hustou pěnu, do které postupně vmícháme mouku. Směs rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Pečeme při 180 °C asi 30 minut. Po upečení necháme vychladnout a vyklopíme.
  2. V kastrolu svaříme 100 ml vody s cukrem, ochutíme punčem, obarvíme potravinářskou barvou a necháme vychladnout.
  3. Korpus rozkrojíme na polovinu. Jednu polovinu rozkrojíme vodorovně na dva díly a jeden díl korpusu potřeme polovinou džemu. Na povrch položíme nerozkrojený díl korpusu, který celý provlhčíme cukerným rozvarem.
  4. Zbylý korpus potřeme zbylým džemem a položíme na povrch provlhčeného korpusu džemem dolů. Necháme v chladničce 24 hodin odležet.
  5. Povrch řezů potřeme polevou, kterou připravíme smícháním cukru se šťávou, 3 lžícemi horké vody a barvou. Polevu necháme ztuhnout a nakrájíme na jednotlivé řezy, které na povrchu ozdobíme ovocem.
Autor:

Podobné recepty

Višňové bounty tyčinky

Klasickým kokosovým tyčinkám odzvonilo, tyto višňové chutnají totiž mnohem lépe.

Višňovo-čokoládový chia pudink

Skvělý skleničkový dezert, snadný na přípravu.

Třešňový cheesecake s vinným přelivem

S naším receptem upečete ten nejlepší cheesecake.

Klasické třešňové clafoutis

Upečte z čerstvých třešní dokonalý francouzský moučník.

Smetanový dort s hroznovým vínem

Tento báječný dort je ideální pro letní oslavy. Hroznové víno můžete nahradit libovolným sezonním...