Pstruh v pivním těstíčku s lehkým bramborovým salátem
Kdo říká, že smaženou rybu s bramborovým salátem musíte mít jen na Štědrý večer? Zkuste tuto zajímavou variaci, kde hraje prim pivní těstíčko a salát je odlehčený.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
576 KCal
26 %
24 %
-
Energie
2412 KJ
26 %
24 %
-
Sacharidy
37,8 g
43 %
38 %
-
Vláknina
3,7 g
12 %
12 %
-
Bílkoviny
46,0 g
73 %
68 %
-
Tuky
24,9 g
38 %
36 %
-
nasycené
5,3 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Filety ze pstruha opláchneme a osušíme ubrouskem. Osolíme je a opepříme bílým pepřem.
- Do misky rozklepneme vejce a rozšleháme je s pivem. Přidáme nadrobno nasekané bylinky, sůl, zahustíme moukou a dobře promícháme. Těstíčko by nemělo být příliš řídké, aby při obalování nestékalo z masa.
- Na pánvi rozpálíme olej. Filety obalíme v připraveném těstíčku a ihned osmažíme po obou stranách dozlatova. Odkládáme je na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
- Jako přílohu připravíme lehký bramborový salát. Uvařené brambory oloupeme, rozkrájíme na větší kousky a dáme do mísy. Přidáme vařenou mrkev, nakrájenou na kolečka, hrášek a nadrobno nakrájenou cibulku. Vše posypeme nasekanou řeřichou a zlehka promícháme. Salát dochutíme olivovým olejem, citronovou šťávou a solí.
- Salát podáváme ke smaženému pstruhovi a zdobíme plátky citronu.