Ingredience
Postup
- Kýtu nakrájíme přes vlákna na plátky, které z obou stran naklepeme paličkou, osolíme a opepříme, okraje nařízneme nožem, aby se maso nekroutilo, poté poprášíme moukou a opečeme na oleji dozlatova. Následně je podlijeme asi 500 ml vody a pomalu dusíme pod pokličkou doměkka.
- Dýni vydlabeme, semínka propláchneme pod tekoucí vodou a dužinu nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme a promícháme s olivovým olejem. Semínka také smícháme s trochou oleje. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kousky, smícháme s dýní. Směs rozložíme na plech a pečeme při 200 °C asi 25 minut, ke konci pečení asi na 10 minut přidáme semínka.
- Malé mrkvičky oloupeme a 3 minutky spaříme ve slané vodě. Pečenou dýni s mrkví dáme do mixéru (bez semínek) spolu se 100 g másla, lístky tymiánu a mixujeme dohladka, pomalu přiléváme smetanu, dle chuti osolíme. Mrkvičky opečeme na zbylém másle. Na talíře dáme pyré, které posypeme semínky a pokapeme olejem, přidáme maso s omáčkou, mrkvičky a posypeme nasekanou petrželkou.