Pražma v papilotě s polentovými hranolky
Vyměňte vánočního kapra za mořskou pražmu.
Vaření 50 min
bez chladnutí
Postup
- Mrkev oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. tymián otrháme od stonků a v kastrolu vše orestujeme na dvou lžících olivového. Nakonec zalijeme vodou, přivedeme k varu a za stálého míchání metlou vmícháme polentu. Na mírném plameni provaříme asi 5 minut a vlijeme do hranaté misky, vyložené pečícím papírem. Vychladlou polentu krájíme na hranolky dlouhé asi 5 cm.
- Ustřihneme 2 pruhy pečicího papíru, každý o délce asi 40?cm. První papír položíme doprostřed plechu a naklademe na něj polovinu citronových plátků a polovinu na plátky nakréjeného česneku. Navrch umístíme osolenou a opepřenou rybu, zbylý citron a česnek jí vložíme do břišní dutiny. Bylinky poklademe na rybu, pokapeme olivovým olejem a vínem. Nakonec překryjeme druhým listem pečicího papíru a zakroutíme okraje postupně tak, aby se balíček uzavřel. Vložíme do trouby a pečeme při 200 °C asi 35 minut. Podáváme ozdobené zbytkem bylinek s polentovými hranolkami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
765 KCal
35 %
32 %
-
Energie
3201 KJ
35 %
32 %
-
Sacharidy
43,0 g
49 %
43 %
-
Vláknina
3,8 g
13 %
13 %
-
Bílkoviny
61,5 g
98 %
90 %
-
Tuky
37,7 g
58 %
54 %
-
nasycené
6,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA