Polévka z rajčat

Studená rajčatová polévka je ideální v létě, ale připravit si ji můžete kdykoli v roce.

Obtížnost

Lehké

Vaření 10 min

Ingredience

3 PORCE +

Postup

  1. Rajčata a cibuli omyjeme, rozkrájíme a rozmixujeme s vodou. Můžeme zjemnit dvěma polévkovými lžícemi ricotty.
  2. Před podáním dochutíme mletým pepřem a solí, ozdobíme bazalkou a kolečkem rajčete.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    61 KCal

    3 %

    3 %

  • Energie

    253 KJ

    3 %

    3 %

  • Sacharidy

    8,0 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    3,4 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    2,6 g

    4 %

    4 %

  • Tuky

    1,3 g

    2 %

    2 %

  • nasycené

    0,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Polévka z červené řepy

Uvařte si lahodný krém podle našeho receptu.

Polévka z červené řepy s tymiánovými krutony

Uvařte si lahodný krém podle našeho receptu.

Polévka z kysaného zelí

Uvařte skvělou polévku podle našeho receptu.

Polévka z kysaného zelí s houbami

Uvařte skvělou polévku podle našeho receptu.

Polévka z kysaného zelí s klobásou

Uvařte skvělou polévku podle našeho receptu.