Polévka z rajčat

Studená rajčatová polévka je ideální v létě, ale připravit si ji můžete kdykoli v roce.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 10 min

Ingredience

3 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    61 KCal

    3 %

    3 %

  • Energie

    253 KJ

    3 %

    3 %

  • Sacharidy

    8,0 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    3,4 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    2,6 g

    4 %

    4 %

  • Tuky

    1,3 g

    2 %

    2 %

  • nasycené

    0,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rajčata a cibuli omyjeme, rozkrájíme a rozmixujeme s vodou. Můžeme zjemnit dvěma polévkovými lžícemi ricotty.
  2. Před podáním dochutíme mletým pepřem a solí, ozdobíme bazalkou a kolečkem rajčete.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.

Srbská čorba

Srbská pochoutka, kterou by měl za svůj život ochutnat každý.

Toskánská jarní polévka

Jarní polévka, která je inspirována italskou kuchyní.

Zeleninová polévka s fazolemi

Zdravá polévka, která je navíc i snadná na přípravu.

Skopová polévka s fazolemi a pórkem

Zbylo vám skopové maso? Využijte ho na vývar.