Polévka z kuřecích srdíček

Uvařte si podle našeho receptu skvělou polévku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    338 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1413 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    39,9 g

    45 %

    40 %

  • Vláknina

    14,0 g

    47 %

    47 %

  • Bílkoviny

    23,1 g

    37 %

    34 %

  • Tuky

    6,5 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    1,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do 1500 ml osolené vody dáme srdíčka, kořenovou zeleninu, cibuli, pórek a koření. Přivedeme k varu, snížíme teplotu, zakryjeme pokličkou a necháme pomalu vařit zhruba 90 minut. Při vaření odstraňujeme z vývaru pěnu, aby polévka nezhořkla. Po uvaření můžeme podle potřeby dochutit.
  2. Vývar po uvaření přecedíme, zeleninu, cibulku a pórek ještě nakrájíme na menší kousky a vrátíme do polévky.
  3. Zvlášť v osolené vodě uvaříme nudle, propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Nudle rozdělíme do talířů, přilijeme polévku a ozdobíme čerstvým nakrájeným pórkem.
Autor:

Podobné recepty

Mrkvová polévka s bramborovou kaší

Dokonale vychucená krémová polévka, která stojí za vyzkoušení.

Polévka ze žlutého hrachu s uzeným masem

Snadná polévka, která vás zasytí.

Vývar s vaječným svítkem

Uvařte na Valentýn polévku se srdíčky.

Tafelspitz s celestýnskými nudlemi

Zahřejte se v zimě teplou polévkou.

Poctivý hovězí vývar

Jste nemocní? Doplňte tekutiny a vitamíny poctivým vývarem.