Polévka z dýně Hokkaidó

Dýně nikdy neurazí. S touto polévkou doma zabodujete na celé čáře.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    255 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1067 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    26,5 g

    30 %

    26 %

  • Vláknina

    8,4 g

    28 %

    28 %

  • Bílkoviny

    5,7 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    12,1 g

    19 %

    17 %

  • nasycené

    6,2 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Nadrobno nakrájenou šalotku opečeme na rozpuštěném másle, přisypeme skořici a kurkumu. Koření necháme provonět. Přidáme na kousky nakrájenou dýni zbavenou pecek a krátce ji opečeme.
  2. Zalijeme vývarem, vsypeme nakrájený zázvor a vaříme asi 30 minut, dokud dýně nezměkne.
  3. Polévku pak pomocí tyčového mixéru rozmixujeme na hladký krém. Osolíme a opepříme podle chuti. Pro pikantnější chuť můžeme nakonec dochutit troškou harissy. Polévku pak rozdělíme do vydlabaných dýní a ozdobíme smetanou.
Autor:

Podobné recepty

Soljanka

Soljanka je hustá polévka, která pochází z Ruska.

Půlnoční zelňačka

Tato polévka vás opravdu zasytí.

Polévka šorpa

Šorpa je polévka z dušeného masa a zeleniny, která pochází z Turkmenistánu.

Pikantní hovězí vývar se zeleninou a motýlky

Nebojte se přidat do hovězího vývaru i pikantní koření.

Varšavské dršťky

Tradiční polský pokrm, který má kořeny ve Varšavě.