Pohankové lívanečky
Pohanka je vynikající na léčbu všech druhů cévních potíží, tak si z ní připravte tyto vynikající lívanečky.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
360 KCal
16 %
15 %
-
Energie
1508 KJ
16 %
15 %
-
Sacharidy
61,9 g
70 %
62 %
-
Vláknina
5,6 g
19 %
19 %
-
Bílkoviny
14,9 g
24 %
22 %
-
Tuky
4,7 g
7 %
7 %
-
nasycené
1,3 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Ve vodě rozšleháme vejce a sůl. Přidáme prosátou pohankovou mouku s kypřicím práškem. Dobře promícháme a necháme při pokojové teplotě 30 minut odležet.
- Pak na lívanečníku potřeném tukem upečeme lívanečky.
- Tvaroh smícháme se sirupem nebo medem. Maliny rozmačkáme (několik můžeme nechat na ozdobení). Lívance potřeme tvarohem, přelijeme malinami a podáváme.