Pohankové lívanečky

Pohanka je vynikající na léčbu všech druhů cévních potíží, tak si z ní připravte tyto vynikající lívanečky.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

6 PORCE +

Těsto:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    360 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1508 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    61,9 g

    70 %

    62 %

  • Vláknina

    5,6 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    14,9 g

    24 %

    22 %

  • Tuky

    4,7 g

    7 %

    7 %

  • nasycené

    1,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ve vodě rozšleháme vejce a sůl. Přidáme prosátou pohankovou mouku s kypřicím práškem. Dobře promícháme a necháme při pokojové teplotě 30 minut odležet.
  2. Pak na lívanečníku potřeném tukem upečeme lívanečky.
  3. Tvaroh smícháme se sirupem nebo medem. Maliny rozmačkáme (několik můžeme nechat na ozdobení). Lívance potřeme tvarohem, přelijeme malinami a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Pivní omeleta s plísňovým sýrem

Ozvláštněte vaječnou omeletu pivem.

Pudinkový pohár s meruňkami a müsli

Nastartujte den luxusní sladkou snídaní.

Zapečená vejce se sýrem a rajčátky

Nastartujte váš den anglickou snídaní.

Zapečená vejce se šunkou

Udělejte si krásné ráno chutnou snídaní.

Tradiční anglická snídaně

Dopřejte si ráno pravou anglickou snídani.