Plov po tádžicku

Vyzkoušejte tradiční pokrm z asijského Tádžikistánu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

bez marinování masa

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    494 KCal

    22 %

    21 %

  • Energie

    2065 KJ

    22 %

    21 %

  • Sacharidy

    41,7 g

    47 %

    42 %

  • Vláknina

    2,7 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    37,7 g

    60 %

    55 %

  • Tuky

    18,8 g

    29 %

    27 %

  • nasycené

    3,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Dáme je do mísy, posypeme kořením a necháme hodinu rozležet. Rýži namočíme na 30-40 minut do studené vody, pak ji scedíme a necháme okapat.
  2. Cibuli a mrkev oloupeme - cibuli nakrájíme na kolečka a mrkev na tenké špalíčky. Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm osmažíme bez míchání dohněda. Přidáme maso, za stálého míchání je orestujeme a nakonec přisypeme mrkev. Vše zalijeme 500 ml vody, dobře osolíme, podle chuti opepříme a pod poklicí dusíme 30-40 minut.
  3. Hlavičky česneku zbavíme jen vrchní slupky a celé vložíme do pánve. Přidáme okapanou rýži a zalijeme vodou na dva prsty nad rýži. Bez míchání dusíme při střední teplotě asi 15 minut, až se všechna tekutina vyvaří. Stáhneme z plotýnky, necháme 10 minut dojít a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Perfektní svíčková s karlovarskými knedlíky

Jak název napovídá, na této svíčkové si opravdu pochutnáte.

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.