Ingredience
Postup
- Maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Dáme je do mísy, posypeme kořením a necháme hodinu rozležet. Rýži namočíme na 30-40 minut do studené vody, pak ji scedíme a necháme okapat.
- Cibuli a mrkev oloupeme - cibuli nakrájíme na kolečka a mrkev na tenké špalíčky. Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm osmažíme bez míchání dohněda. Přidáme maso, za stálého míchání je orestujeme a nakonec přisypeme mrkev. Vše zalijeme 500 ml vody, dobře osolíme, podle chuti opepříme a pod poklicí dusíme 30-40 minut.
- Hlavičky česneku zbavíme jen vrchní slupky a celé vložíme do pánve. Přidáme okapanou rýži a zalijeme vodou na dva prsty nad rýži. Bez míchání dusíme při střední teplotě asi 15 minut, až se všechna tekutina vyvaří. Stáhneme z plotýnky, necháme 10 minut dojít a podáváme.