Plněná rajčata

Zdravý oběd, který budete mít rychle hotový.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    286 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1195 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    13,9 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    2,7 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    17,3 g

    27 %

    25 %

  • Tuky

    17,5 g

    27 %

    25 %

  • nasycené

    2,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rajčata omyjeme a osušíme. Vršky odkrojíme a odstraníme stopky. Dužinu z vnitřku vydlabeme tak, abychom neporušili vnější část rajčat. Maso opečeme za stálého míchání na olivovém oleji (asi 8 minut).
  2. Rozdrobený sýr smícháme s mletým masem, vařenou rýží, rozmarýnem, tymiánem a nakrájenou jarní cibulkou. Dochutíme solí a pepřem.
  3. Touto směsí plníme rajčata a zakryjeme odkrojenými vršky jako víčky. Zapékací misku vymažeme máslem.
  4. Plněná rajčata poskládáme těsně vedle sebe do zapékací misky. Podlijeme je vývarem a pečeme 20 minut v troubě při teplotě 200 °C.
Autor:

Podobné recepty

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Teplý bramborový salát s tvarůžky

Tento salát je ideální na letní grilovačku.