Pizza se slaninou a smetanou

Tato pizza vzdáleně připomíná alsaský tarte flambée, tento slaný koláč se ale připravuje z tenčího těsta. Každopádně si nechte chutnat.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    757 KCal

    34 %

    32 %

  • Energie

    3168 KJ

    34 %

    32 %

  • Sacharidy

    96,1 g

    109 %

    96 %

  • Vláknina

    5,8 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    25,3 g

    40 %

    37 %

  • Tuky

    34,0 g

    52 %

    49 %

  • nasycené

    8,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Těsto rozvineme, rozválíme a přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Pomažeme ho smetanou a nasypeme na něj kmín.
  2. Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli na kolečka a obojí rozložíme na těsto, osolíme a opepříme. Chilli papričky nakrájíme na kolečka, zbavíme je semínek a také přidáme na pizzu.
  3. Tu ještě zakapeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě při 230 °C asi 12 minut. Po upečení ještě pizzu posypeme nasekanou petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.