Pizza se slaninou a smetanou
Tato pizza vzdáleně připomíná alsaský tarte flambée, tento slaný koláč se ale připravuje z tenčího těsta. Každopádně si nechte chutnat.
Postup
- Těsto rozvineme, rozválíme a přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Pomažeme ho smetanou a nasypeme na něj kmín.
- Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli na kolečka a obojí rozložíme na těsto, osolíme a opepříme. Chilli papričky nakrájíme na kolečka, zbavíme je semínek a také přidáme na pizzu.
- Tu ještě zakapeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě při 230 °C asi 12 minut. Po upečení ještě pizzu posypeme nasekanou petrželkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
757 KCal
34 %
32 %
-
Energie
3168 KJ
34 %
32 %
-
Sacharidy
96,1 g
109 %
96 %
-
Vláknina
5,8 g
19 %
19 %
-
Bílkoviny
25,3 g
40 %
37 %
-
Tuky
34,0 g
52 %
49 %
-
nasycené
8,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Šunkofleky
Na této klasice si pochutná si celá rodina.