Pivní preclíky
Lahodné preclíky dozlatova vypečené si můžete dát k pivu, které bylo použito i při jejich přípravě, ale také třeba jen tak.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
283 KCal
13 %
12 %
-
Energie
1184 KJ
13 %
12 %
-
Sacharidy
40,1 g
46 %
40 %
-
Vláknina
2,3 g
8 %
8 %
-
Bílkoviny
6,8 g
11 %
10 %
-
Tuky
9,3 g
14 %
13 %
-
nasycené
5,2 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Z droždí, cukru, lžíce mouky a poloviny vlažného piva připravíme kvásek, který necháme vzejít na teplém místě.
- Do mísy prosejeme zbylou mouku. Přidáme žloutek, vzešlý kvásek, zchladlé rozpuštěné máslo, sůl a pepř. Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout 50 minut na teplém místě.
- Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10 kusů a na pomoučněném vále z nich vyválíme tenké dlouhé prameny. Stočíme je do preclíků a rozložíme na plech s pečicím papírem. Potřeme je rozšlehaným žloutkem s pivem a posypeme hrubozrnnou solí a kmínem.
- Preclíky pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 25 minut dozlatova. Podáváme například se sýrovým dipem.