Pivní preclíky

Lahodné preclíky dozlatova vypečené si můžete dát k pivu, které bylo použito i při jejich přípravě, ale také třeba jen tak.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez kynutí

Ingredience

10 PORCE +

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    283 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1184 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    40,1 g

    46 %

    40 %

  • Vláknina

    2,3 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    6,8 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    9,3 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    5,2 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z droždí, cukru, lžíce mouky a poloviny vlažného piva připravíme kvásek, který necháme vzejít na teplém místě.
  2. Do mísy prosejeme zbylou mouku. Přidáme žloutek, vzešlý kvásek, zchladlé rozpuštěné máslo, sůl a pepř. Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout 50 minut na teplém místě.
  3. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10 kusů a na pomoučněném vále z nich vyválíme tenké dlouhé prameny. Stočíme je do preclíků a rozložíme na plech s pečicím papírem. Potřeme je rozšlehaným žloutkem s pivem a posypeme hrubozrnnou solí a kmínem.
  4. Preclíky pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 25 minut dozlatova. Podáváme například se sýrovým dipem.
Autor:

Podobné recepty

Naložené sýry

Na oslavu se domácí nakládaný sýr skvěle hodí.

Masový pták

Na oslavě tímto masovým ptákem všechny ohromíte.

Sladkokyselé cuketky

Není nad domácí nakládanou zeleninu.

Napoleonky z červené řepy a kozího sýra

Kombinace lahodného kozího sýra a červené řepy je neodolatelná.

Párečky v těstě a slané tyčky

Po těchto tyčinkách se na oslavě jen zapráší.