Ingredience
Postup
- Zelí očistíme, nakrouháme, osolíme a důkladně promačkáme. Asi 10 minut ho necháme stát. Pak z něj vymačkáme přebytečnou tekutinu.
- Na másle zpěníme nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme mleté maso a orestujeme ho. Dochutíme solí a pepřem. Pak přidáme zelí a vše podusíme doměkka. Směs odstavíme a necháme zchladnout.
- Z mouky, špetky soli, vejce a vody vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Rozválíme ho na tenký plát a vykrájíme z něj kolečka o průměru asi 10 cm. Na každé naneseme trochu náplně a přeložíme ho. Okraje taštiček k sobě přitiskneme.
- Taštičky vložíme do mírně osolené vroucí vody. Vaříme je, dokud nevyplavou na hladinu. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na trošce oleje. Taštičky přelijeme směsí cibule a slaniny a podáváme.