Pikantní vepřové špízy

nehodnoceno

Tyto špízy vám doporučujeme podávat s pečenými bramborami.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    410 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1715 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    8,8 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    31,9 g

    51 %

    47 %

  • Tuky

    27,0 g

    42 %

    39 %

  • nasycené

    6,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, chilli papričku zbavíme jadérek, nakrájíme na kostičky a tymián otrháme od stonků.
  2. Maso dáme do misky, přidáme hrubozrnnou hořčici, nakrájenou cibuli a chilli, přisypeme tymián, přidáme vejce, hladkou mouku, sůl, pepř a dobře promícháme. Z hmoty vytvarujeme 24 kuliček.
  3. Papriky nakrájíme na kousky o velikosti kuliček a napichujeme střídavě s kuličkami masa na jehlu. Špízy rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 210°C asi 15 minut. Hotové špízy můžeme podávat například s různě upravenými bramborami ozdobené zbylým tymiánem.
Autor:

Podobné recepty

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.

Treska s karotkou ve smetanové omáčce

Lepší rybí recept jste snad neochutnali.