Pikantní vepřové špízy

nehodnoceno

Tyto špízy vám doporučujeme podávat s pečenými bramborami.

Obtížnost

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, chilli papričku zbavíme jadérek, nakrájíme na kostičky a tymián otrháme od stonků.
  2. Maso dáme do misky, přidáme hrubozrnnou hořčici, nakrájenou cibuli a chilli, přisypeme tymián, přidáme vejce, hladkou mouku, sůl, pepř a dobře promícháme. Z hmoty vytvarujeme 24 kuliček.
  3. Papriky nakrájíme na kousky o velikosti kuliček a napichujeme střídavě s kuličkami masa na jehlu. Špízy rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 210°C asi 15 minut. Hotové špízy můžeme podávat například s různě upravenými bramborami ozdobené zbylým tymiánem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    410 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1715 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    8,8 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    31,9 g

    51 %

    47 %

  • Tuky

    27,0 g

    42 %

    39 %

  • nasycené

    6,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.

Pečená jehněčí kýta s rozinkami

K obědu si udělejte pečené jehněčí maso s rozinkami.