Pikantní vepřové špízy
Tyto špízy vám doporučujeme podávat s pečenými bramborami.
Postup
- Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, chilli papričku zbavíme jadérek, nakrájíme na kostičky a tymián otrháme od stonků.
- Maso dáme do misky, přidáme hrubozrnnou hořčici, nakrájenou cibuli a chilli, přisypeme tymián, přidáme vejce, hladkou mouku, sůl, pepř a dobře promícháme. Z hmoty vytvarujeme 24 kuliček.
- Papriky nakrájíme na kousky o velikosti kuliček a napichujeme střídavě s kuličkami masa na jehlu. Špízy rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 210°C asi 15 minut. Hotové špízy můžeme podávat například s různě upravenými bramborami ozdobené zbylým tymiánem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
410 KCal
19 %
17 %
-
Energie
1715 KJ
19 %
17 %
-
Sacharidy
8,8 g
10 %
9 %
-
Vláknina
1,2 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
31,9 g
51 %
47 %
-
Tuky
27,0 g
42 %
39 %
-
nasycené
6,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA