Pěna z bílé čokolády a mascarpone s malinami

nehodnoceno

Jen se rozplývá na jazyku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez doby tuhnutí

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    632 KCal

    29 %

    26 %

  • Energie

    2643 KJ

    29 %

    26 %

  • Sacharidy

    35,1 g

    40 %

    35 %

  • Vláknina

    4,1 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    13,8 g

    22 %

    20 %

  • Tuky

    44,9 g

    69 %

    64 %

  • nasycené

    28,0 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Želatinu namočíme do misky se studenou vodou.
  2. Polovinu smetany svaříme s vanilkou asi na 2/3 objemu. Přidáme rozlámanou čokoládu a necháme ji rozpustit. Do směsi vmícháme mascarpone.
  3. Želatinu vymačkáme, vložíme do kovové misky a rozpustíme ve vodní lázni. Potom jí vmícháme do čokoládové směsi. Směs nalijeme do kovové mísy a posadíme ji do dřezu se studenou vodou a mícháme než začne houstnout. Potom přimícháme mascarpone a ušlehaný zbytek smetany a pěnu rozdělíme do sklenek a dáme ztuhnout.
  4. V kastrůlku svaříme víno s cukrem, přidáme 3/4 malin a vaříme asi 5 minut. Potom vše propasírujeme přes jemné sítko a necháme vychladnout. Malinové pyré nalijeme na ztuhlou pěnu a doplníme zbylými malinami.
Autor:

Podobné recepty

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.

Koláčky s rybízem

Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.

Čokoládovo-malinový dort

Kombinace čokolády a malin je neodolatelná.

Jahodové cupcaky

Jahodová sezóna je tady, tak pojďte upéct něco dobrého.

Šikmý vrstvený dezert s ovocem

Tento dezert působí opravdu luxusně.