Pastýřský koláč

Pastýřský koláč je už dlouhou dobu anglickou specialitou.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    577 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2413 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    39,4 g

    45 %

    39 %

  • Vláknina

    4,6 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    37,1 g

    59 %

    55 %

  • Tuky

    28,6 g

    44 %

    41 %

  • nasycené

    12,1 g

  • trans-mastné

    0,9 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Očištěné a na kostičky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak je slijeme, přidáme máslo, mléko, sůl a prošťoucháme je. Nakonec brambory vyšleháme na hladkou kaši.
  2. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno. Orestujeme v pánvi na oleji dosklovata. Pak přidáme hovězí maso, sůl, pepř nasekaný tymián a za stálého míchání restujeme, dokud maso nezhnědne.
  3. Poté vmícháme rajčatový protlak, worcester, nadrobno nakrájenou oloupanou mrkev, hrášek a kukuřici. Zalijeme vývarem a dusíme asi 10 minut.
  4. Na dno pekáčku dáme masovou směs a navrch rozetřeme bramborovou kaši. Posypeme ji strouhaným sýrem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 160 °C asi 45 minut. Před podáváním můžeme dozdobit čerstvým tymiánem.
Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Roštěnky na víně s kořenovou zeleninou

Jste milovníkem masa? Vyzkoušejte tento recept.

Soba nudle s hovězím masem

Po ochutnání tohoto jídla se zamilujete do asijské kuchyně.