Ingredience
Postup
- Očištěné a na kostičky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak je slijeme, přidáme máslo, mléko, sůl a prošťoucháme je. Nakonec brambory vyšleháme na hladkou kaši.
- Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno. Orestujeme v pánvi na oleji dosklovata. Pak přidáme hovězí maso, sůl, pepř nasekaný tymián a za stálého míchání restujeme, dokud maso nezhnědne.
- Poté vmícháme rajčatový protlak, worcester, nadrobno nakrájenou oloupanou mrkev, hrášek a kukuřici. Zalijeme vývarem a dusíme asi 10 minut.
- Na dno pekáčku dáme masovou směs a navrch rozetřeme bramborovou kaši. Posypeme ji strouhaným sýrem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 160 °C asi 45 minut. Před podáváním můžeme dozdobit čerstvým tymiánem.