Ingredience
Postup
- Uzeného lososa nasekáme na kousky. Vložíme je do misky, přidáme žervé, šťávu i kůru z citronu, smetanu a kerblík a promícháme. Dochutíme solí a pepřem a uložíme do chladničky.
- Do misky nalijeme vlažnou vodu. Přidáme sůl, lžíci hrubé mouky a rozdrobené droždí. Promícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Rozmarýn nasekáme, rajčata pokrájíme na kousky a přidáme je do vykynutého kvásku.
- V míse promícháme oba druhy mouky, olej, sůl a kvásek a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Necháme ho asi 90 minut kynout. Poté z těsta vytvarujeme bochníček a přendáme ho na plech s pečicím papírem. Pomažeme ho vodou a pečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C asi 35 minut dozlatova. Chléb necháme zchladnout, nakrájíme a podáváme s paštikou.