Paštika z uzeného lososa s domácím chlebem

Dopřejte si tuto luxusní večeři se svým partnerem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

bez kynutí a chladnutí

Ingredience

6 PORCE +

Chléb:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    332 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1391 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    37,1 g

    42 %

    37 %

  • Vláknina

    3,3 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    15,8 g

    25 %

    23 %

  • Tuky

    12,6 g

    19 %

    18 %

  • nasycené

    5,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Uzeného lososa nasekáme na kousky. Vložíme je do misky, přidáme žervé, šťávu i kůru z citronu, smetanu a kerblík a promícháme. Dochutíme solí a pepřem a uložíme do chladničky.
  2. Do misky nalijeme vlažnou vodu. Přidáme sůl, lžíci hrubé mouky a rozdrobené droždí. Promícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Rozmarýn nasekáme, rajčata pokrájíme na kousky a přidáme je do vykynutého kvásku.
  3. V míse promícháme oba druhy mouky, olej, sůl a kvásek a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Necháme ho asi 90 minut kynout. Poté z těsta vytvarujeme bochníček a přendáme ho na plech s pečicím papírem. Pomažeme ho vodou a pečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C asi 35 minut dozlatova. Chléb necháme zchladnout, nakrájíme a podáváme s paštikou.
Autor:

Podobné recepty

Sezamové bulky

Upečte si nadýchané pečivo, které můžete podávat třeba k snídani.

Sendvič s kuřecím masem

Sendviče skvěle poslouží jako jednoduchý oběd do práce.

Omeletky plněné kachními prsíčky a zeleninou

Luxusní jednohubky pro opravdově gurmány.

Plněné papričky

Ideální pochutina na večer k pivu.

Pečená karotka s parmezánem

Už vás nebaví si dávat jen tak samotnou mrkev? Dejte si na ní parmezán a zapečte jí.