Parmice s limetkami v banánových listech

Mořské ryby, jako je například i parmice, mají mnoho pozitivních účinků pro naše tělo.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1044 KCal

    47 %

    44 %

  • Energie

    4370 KJ

    47 %

    44 %

  • Sacharidy

    66,1 g

    75 %

    66 %

  • Vláknina

    8,7 g

    29 %

    29 %

  • Bílkoviny

    79,4 g

    126 %

    117 %

  • Tuky

    50,8 g

    78 %

    73 %

  • nasycené

    10,0 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ryby ostrým nožem zbavíme šupin. Postupujeme směrem od ocasu k hlavě. Pak rozřízneme opatrně břicho a vyjmeme vnitřnosti. Odstraníme i ploutve a žábry.
  2. Ryby pořádně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Limetky omyjeme a nakrájíme na plátky. Na horní straně uděláme do ryb zářezy, do kterých vložíme plátky limetky. Ryby uvnitř osolíme a opepříme.
  3. V misce smícháme nakrájenou chilli papričku, koriandr, cibulku, nastrouhanou kůru z citronu a pomeranče. Přidáme vymačkanou šťávu z obou citrusů, med a nakonec vmícháme olej.
  4. Marinádu dobře prošleháme vidličkou. Každou rybu položíme na jeden banánový list a vydatně přelijeme marinádou, tak aby se dostala i pod ryby.
  5. Parmice zabalíme nejdřív do jednoho banánového listu. Balíček položíme na druhý list a opět zavineme. Převážeme je potravinářským provázkem.
  6. Ryby v banánových listech grilujeme na rozpáleném grilu 20-30 minut (podle jejich velikosti). Pokud nemáme k dispozici dost banánových listů na zabalení každé ryby zvlášť, vyložíme jimi jenom plech a ryby upečeme v troubě.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.