Ingredience
Postup
- Ryby ostrým nožem zbavíme šupin. Postupujeme směrem od ocasu k hlavě. Pak rozřízneme opatrně břicho a vyjmeme vnitřnosti. Odstraníme i ploutve a žábry.
- Ryby pořádně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Limetky omyjeme a nakrájíme na plátky. Na horní straně uděláme do ryb zářezy, do kterých vložíme plátky limetky. Ryby uvnitř osolíme a opepříme.
- V misce smícháme nakrájenou chilli papričku, koriandr, cibulku, nastrouhanou kůru z citronu a pomeranče. Přidáme vymačkanou šťávu z obou citrusů, med a nakonec vmícháme olej.
- Marinádu dobře prošleháme vidličkou. Každou rybu položíme na jeden banánový list a vydatně přelijeme marinádou, tak aby se dostala i pod ryby.
- Parmice zabalíme nejdřív do jednoho banánového listu. Balíček položíme na druhý list a opět zavineme. Převážeme je potravinářským provázkem.
- Ryby v banánových listech grilujeme na rozpáleném grilu 20-30 minut (podle jejich velikosti). Pokud nemáme k dispozici dost banánových listů na zabalení každé ryby zvlášť, vyložíme jimi jenom plech a ryby upečeme v troubě.