Paprikové kari s rýžovými noky

Věděli jste, že při přípravě kari se nepoužívají živočišné tuky?

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Noky:

Kari:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    571 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2390 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    32,8 g

    37 %

    33 %

  • Vláknina

    3,2 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    39,5 g

    63 %

    58 %

  • Tuky

    30,5 g

    47 %

    44 %

  • nasycené

    18,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rýži propláchneme a vaříme ve vroucí osolené vodě 12 minut. Pak ji scedíme a necháme okapat. Vychladlou rýži dáme do mísy. Přidáme pažitku nakrájenou nadrobno, celé vejce a žloutek, sůl a mouku. Vypracujeme těsto, ze kterého vytvarujeme noky. Vaříme je ve vroucí osolené vodě asi 5 minut.
  2. Maso odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky, papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na proužky. Velkou pánev rozehřejeme, přilijeme dvě lžíce oleje a vmícháme kari. Krátce orestujeme a pak přidáme maso. Společně restujeme ještě asi 5 minut.
  3. Do pánve vmícháme kousky papriky a cibuli. Opékáme ještě asi 5 minut. Zalijeme kokosovým mlékem, přivedeme k varu a vaříme 3 minuty. Nakonec kari dochutíme solí a pepřem. Hotové paprikové kari podáváme s rýžovými noky a posypané lístky bazalky.
Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Zelenina s humusem z bílých fazolí

Jste vegan? Připravte si na grilovačce humus se zeleninou.