Paprikové kari s rýžovými noky
Věděli jste, že při přípravě kari se nepoužívají živočišné tuky?
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
571 KCal
26 %
24 %
-
Energie
2390 KJ
26 %
24 %
-
Sacharidy
32,8 g
37 %
33 %
-
Vláknina
3,2 g
11 %
11 %
-
Bílkoviny
39,5 g
63 %
58 %
-
Tuky
30,5 g
47 %
44 %
-
nasycené
18,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Rýži propláchneme a vaříme ve vroucí osolené vodě 12 minut. Pak ji scedíme a necháme okapat. Vychladlou rýži dáme do mísy. Přidáme pažitku nakrájenou nadrobno, celé vejce a žloutek, sůl a mouku. Vypracujeme těsto, ze kterého vytvarujeme noky. Vaříme je ve vroucí osolené vodě asi 5 minut.
- Maso odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky, papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na proužky. Velkou pánev rozehřejeme, přilijeme dvě lžíce oleje a vmícháme kari. Krátce orestujeme a pak přidáme maso. Společně restujeme ještě asi 5 minut.
- Do pánve vmícháme kousky papriky a cibuli. Opékáme ještě asi 5 minut. Zalijeme kokosovým mlékem, přivedeme k varu a vaříme 3 minuty. Nakonec kari dochutíme solí a pepřem. Hotové paprikové kari podáváme s rýžovými noky a posypané lístky bazalky.