Paprikové kari s rýžovými noky

Věděli jste, že při přípravě kari se nepoužívají živočišné tuky?

Obtížnost

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Noky:

Kari:

Postup

  1. Rýži propláchneme a vaříme ve vroucí osolené vodě 12 minut. Pak ji scedíme a necháme okapat. Vychladlou rýži dáme do mísy. Přidáme pažitku nakrájenou nadrobno, celé vejce a žloutek, sůl a mouku. Vypracujeme těsto, ze kterého vytvarujeme noky. Vaříme je ve vroucí osolené vodě asi 5 minut.
  2. Maso odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky, papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na proužky. Velkou pánev rozehřejeme, přilijeme dvě lžíce oleje a vmícháme kari. Krátce orestujeme a pak přidáme maso. Společně restujeme ještě asi 5 minut.
  3. Do pánve vmícháme kousky papriky a cibuli. Opékáme ještě asi 5 minut. Zalijeme kokosovým mlékem, přivedeme k varu a vaříme 3 minuty. Nakonec kari dochutíme solí a pepřem. Hotové paprikové kari podáváme s rýžovými noky a posypané lístky bazalky.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    571 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2390 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    32,8 g

    37 %

    33 %

  • Vláknina

    3,2 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    39,5 g

    63 %

    58 %

  • Tuky

    30,5 g

    47 %

    44 %

  • nasycené

    18,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.