Čtenářský recept: Panna cotta s jahodovo-malinovým přelivem

Kombinace smetanového krému a čerstvého ovoce je základem mnoha oblíbených prázdninových dezertů. Tento svůj majstrštyk poslala do soutěže Moje letní dobrota naše čtenářka Zuzana Hánová.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

bez tuhnutí

Ingredience

4 PORCE +

Panna cotta:

Jahodovo-malinový přeliv:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    478 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    1999 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    25,9 g

    29 %

    26 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    7,5 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    37,8 g

    58 %

    54 %

  • nasycené

    24,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do misky dáme 2 lžíce vody, vsypeme želatinu a necháme 10 minut odstát, aby nabobtnala.
  2. Smetanu, cukr a semínka vanilkového lusku dáme do rendlíku a zahřejeme těsně pod bod varu. Jakmile bude směs ohřátá na požadovanou teplotu, odstavíme rendlík z plotny. Vmícháme želatinu a necháme jí úplně rozpustit.
  3. Směs vlijeme do formiček, které pak nejlépe přes noc umístíme do ledničky. Minimálně však na 4-5 hodin.
  4. Rozmixujeme všechny ingredience na ovocný přeliv, kterým pak přeléváme ztuhlé panna cotty. Nakonec vše dozdobíme čerstvými jahodami a malinami a mátou.
Autor:

Podobné recepty

Sladké paštičky

Tento efektní dezert je tak jednoduchý, že se určitě stane vaším favoritem.

Nepečený tvarohový dort s mangovým želé

Chystáte-li rodinnou oslavu, připravte tento krásný a chutný dort.

Pečené koblihy

Domácím koblihám nikdo neodolá.

Rebarborový dort

Z rebarbory opravdu nemusíte péct pouze koláč s drobenkou.

Pistáciový chlebíček

Nejen barevná kombinace, ale i chuť je neodolatelná.