Páj s třešněmi a mřížkou

Tento třešňový koláč je prostě dokonalý.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez pečení

Ingredience

12 PORCE +

Linecké těsto:

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    380 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1590 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    43,1 g

    49 %

    43 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    7,3 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    19,5 g

    30 %

    28 %

  • nasycené

    11,4 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku prosejeme společně s moučkovým cukrem. Přidáme na malé kousky nakrájené máslo, vejce, vodu a propracujeme na hladké nelepivé těsto, které necháme v chladu 30 minut odležet.
  2. Smetanový sýr smícháme se zakysanou smetanou, vejci, cukrem, vanilkovým cukrem a škrobem. Třešně očistíme a vypeckujeme.
  3. Těsto rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu rozválíme na kulatý plát a vyložíme jím koláčovou formu a okraje dobře přitiskneme k hraně formy. Druhou polovinu těsta rozválíme na plát silný 3 mm a rozkrájíme na pruhy 2,5 cm a 0,5 cm široké.
  4. Do formy s těstem rozetřeme náplň a na povrch rozložíme třešně. Pak složíme z pruhů těsta mřížku. Vždy střídáme širší a tenčí pruhy těsta. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 45 minut. Po upečení necháme vychladnout ve formě. Koláč je nejlepší, když ho necháme do druhého dne uležet.
Autor:

Podobné recepty

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.

Koláčky s rybízem

Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.

Čokoládovo-malinový dort

Kombinace čokolády a malin je neodolatelná.

Jahodové cupcaky

Jahodová sezóna je tady, tak pojďte upéct něco dobrého.

Šikmý vrstvený dezert s ovocem

Tento dezert působí opravdu luxusně.