Pad Thai s tofu a zeleninou
Asijská kuchyně je bohatá na veganská jídla, která si v ničem nezadají s těmi masitými. Zkuste to.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
641 KCal
29 %
27 %
-
Energie
2681 KJ
29 %
27 %
-
Sacharidy
67,5 g
77 %
68 %
-
Vláknina
8,8 g
29 %
29 %
-
Bílkoviny
12,9 g
20 %
19 %
-
Tuky
34,4 g
53 %
49 %
-
nasycené
4,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Suroviny na omáčku dáme do kastrolu, přidáme 3 lžíce vody, zahřejeme a dáme stranou. Česnek se zázvorem nakrájíme nadrobno, mrkev na nudličky a mangold na kousky.
- Žampiony nakrájíme na plátky, papriku na kostičky. Těstoviny připravíme podle návodu na obale. Tofu pak nakrájíme na kostičky a 3 minuty ho restujeme na oleji. Pak dáme stranou.
- Do pánve přidáme česnek a zázvor, krátce orestujeme, přidáme mrkev, žampiony a papriku. Osolíme, opepříme a za stálého míchání opékáme asi 5 minut.
- Nakonec přidáme mangold a nudle. Ochutíme omáčkou, sezamovým olejem a semínky. Přidáme koriandr a podáváme s limetkou.