Pad Thai s tofu a zeleninou

Asijská kuchyně je bohatá na veganská jídla, která si v ničem nezadají s těmi masitými. Zkuste to.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Na omáčku:

Na nudle:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    641 KCal

    29 %

    27 %

  • Energie

    2681 KJ

    29 %

    27 %

  • Sacharidy

    67,5 g

    77 %

    68 %

  • Vláknina

    8,8 g

    29 %

    29 %

  • Bílkoviny

    12,9 g

    20 %

    19 %

  • Tuky

    34,4 g

    53 %

    49 %

  • nasycené

    4,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Suroviny na omáčku dáme do kastrolu, přidáme 3 lžíce vody, zahřejeme a dáme stranou. Česnek se zázvorem nakrájíme nadrobno, mrkev na nudličky a mangold na kousky.
  2. Žampiony nakrájíme na plátky, papriku na kostičky. Těstoviny připravíme podle návodu na obale. Tofu pak nakrájíme na kostičky a 3 minuty ho restujeme na oleji. Pak dáme stranou.
  3. Do pánve přidáme česnek a zázvor, krátce orestujeme, přidáme mrkev, žampiony a papriku. Osolíme, opepříme a za stálého míchání opékáme asi 5 minut.
  4. Nakonec přidáme mangold a nudle. Ochutíme omáčkou, sezamovým olejem a semínky. Přidáme koriandr a podáváme s limetkou.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečené uzené s medem a kořením

Na tomto pečeném masu si zaručeně pochutnáte.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.