Ostrá indická polévka

Tato pikantní polévka v chladných dnech zahřeje. A když si k tomu dáte chléb nebo čapátí, jak se sluší v Indii, najíte se dosyta.

Obtížnost

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek na plátky. Chilli papričky nakrájíme na kolečka, řapíky celeru na kousky. Zázvor oloupeme a nasekáme najemno. Fazole scedíme, propláchneme a necháme okapat.
  2. V hrnci rozpálíme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme česnek, zázvor a nakrájené chilli papričky. Přisypeme kmín, skořici a kurkumu a vše opékáme asi 2 minuty.
  3. Ke směsi přidáme sterilovaná rajčata a přilijeme zhruba 800 ml vody. Vaříme asi 10 minut, pak přidáme fazole a prohřejeme. Dochutíme solí a pepřem a pro zahuštění můžeme zeleninu promačkat šťouchadlem na brambory.
  4. Polévku ozdobíme lístky koriandru a podáváme s indickým chlebem a zakysanou smetanou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    388 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1622 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    36,5 g

    42 %

    37 %

  • Vláknina

    38,1 g

    127 %

    127 %

  • Bílkoviny

    16,0 g

    25 %

    24 %

  • Tuky

    14,0 g

    22 %

    20 %

  • nasycené

    4,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.

Srbská čorba

Srbská pochoutka, kterou by měl za svůj život ochutnat každý.

Toskánská jarní polévka

Jarní polévka, která je inspirována italskou kuchyní.

Zeleninová polévka s fazolemi

Zdravá polévka, která je navíc i snadná na přípravu.

Skopová polévka s fazolemi a pórkem

Zbylo vám skopové maso? Využijte ho na vývar.