Ořechový koláč

Kousněte si do lahodného dortu s ořechy a hruškami a vychutnejte si pohodový den.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

bez mražení

Ingredience

10 PORCE +

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    417 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1747 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    40,0 g

    45 %

    40 %

  • Vláknina

    4,7 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    5,9 g

    9 %

    9 %

  • Tuky

    25,1 g

    39 %

    36 %

  • nasycené

    10,4 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku smícháme s krupicí, cukrem a kypřicím práškem. Polovinu směsi nasypeme do formy vymazané tukem a vysypané moukou. Na směs rozložíme polovinu másla nakrájeného na tenké plátky.
  2. Ořechy nastrouháme najemno. Hrušky očistíme, oloupeme a vykrájíme jádřince. Jednu hrušku nastrouháme najemno a smícháme s cukrem, ořechy a skořicí. Zbylé hrušky nakrájíme na kostky 2 x 2 cm a vmícháme do ořechové směsi, kterou poté rozvrstvíme na povrch sypké směsi ve formě, vše zalijeme smetanou.
  3. Zbylou sypkou směs propracujeme se zbylým  máslem a vytvoříme pevné těsto, které necháme 30 minut v mrazničce a poté ho nastrouháme na povrch ořechové náplně. Pečeme při 180 °C asi 45 minut. Po upečení necháme vychladnout ve formě.
Autor:

Podobné recepty

Tvarohový tunel

Naplňte tento dezert vaším oblíbeným ovocem.

Rebarborový páj

Hurá, rebarborová sezóna je tady.

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.