Ingredience
Postup
- Vejce a cukr vyšleháme do pěny. Prosijeme na ni mouku s práškem do pečiva a zlehka ji vmícháme. Plech vyložíme pečicím papírem a těsto na něj rozetřeme. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 12 minut. Utěrku poprášíme moukou a upečený plát na ni otočíme. Necháme vychladnout a pak stáhneme papír.
- Mezitím připravíme náplň. Máslo nakrájíme na malé kousky a necháme změknout při pokojové teplotě. Přisypeme cukr a vyšleháme hladký krém. Ořechy nastrouháme. Do dvou třetin krému vmícháme ořechy a rum.
- Formu na tunel o délce asi 30 cm vyložíme potravinářskou fólií. Piškotový plát potřeme ořechovým krémem a pomocí utěrky ho stočíme do rolády, kterou opatrně vtlačíme do formy a povrch vyrovnáme. Přečnívající fólii přehneme přes okraj formy a tunel položíme otevřenou stranou na rovné prkénko nebo tácek. Dáme do chladničky ztuhnout.
- Tunel vyklopíme z formy a potřeme zbylým krémem bez ořechů. Ořechy umeleme nebo nastrouháme a obalíme jimi strany tunelu. Zbylý krém naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na moučník nastříkáme malé pusinky, do nichž vtiskneme půlku ořechu.