Ořechové tunely

Klasické roládě nikdo neodolá.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

14 PORCE +

Korpus:

Náplň:

Dohotovení:

Postup

  1. Vejce a cukr vyšleháme do pěny. Prosijeme na ni mouku s práškem do pečiva a zlehka ji vmícháme. Plech vyložíme pečicím papírem a těsto na něj rozetřeme. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 12 minut. Utěrku poprášíme moukou a upečený plát na ni otočíme. Necháme vychladnout a pak stáhneme papír.
  2. Mezitím připravíme náplň. Máslo nakrájíme na malé kousky a necháme změknout při pokojové teplotě. Přisypeme cukr a vyšleháme hladký krém. Ořechy nastrouháme. Do dvou třetin krému vmícháme ořechy a rum.
  3. Formu na tunel o délce asi 30 cm vyložíme potravinářskou fólií. Piškotový plát potřeme ořechovým krémem a pomocí utěrky ho stočíme do rolády, kterou opatrně vtlačíme do formy a povrch vyrovnáme. Přečnívající fólii přehneme přes okraj formy a tunel položíme otevřenou stranou na rovné prkénko nebo tácek. Dáme do chladničky ztuhnout.
  4. Tunel vyklopíme z formy a potřeme zbylým krémem bez ořechů. Ořechy umeleme nebo nastrouháme a obalíme jimi strany tunelu. Zbylý krém naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na moučník nastříkáme malé pusinky, do nichž vtiskneme půlku ořechu.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    338 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1414 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    20,5 g

    23 %

    21 %

  • Vláknina

    3,1 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    5,2 g

    8 %

    8 %

  • Tuky

    25,0 g

    38 %

    36 %

  • nasycené

    8,6 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Šikmý vrstvený dezert s ovocem

Tento dezert působí opravdu luxusně.

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Meruňkový sorbet

Není nad domácí sorbet.

Paris-Brest s ostružinami

Tradiční francouzský dezert.