Okurky

Chutná příloha k čemukoliv. Uložte si ji na později.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

3 PORCE +

Na 3 sklenice (po 500 ml) si připravíme:

Nálev:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    240 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1006 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    59,6 g

    68 %

    60 %

  • Vláknina

    4,6 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    3,9 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    0,6 g

    1 %

    1 %

  • nasycené

    0,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na nálev nalijeme do hrnce vinný ocet, přidáme sůl, cukr, nové koření i pepř a vše necháme krátce přejít varem. (Pokud použijeme běžný ocet, pak jej naředíme 500 ml vody a svaříme se solí, cukrem a kořením).
  2. Okurky důkladně omyjeme, očistíme kartáčkem a necháme okapat. Kopr opláchneme a vytřepeme dosucha. Česnek oloupeme.
  3. Okurky narovnáme do vypařených sklenic, proložíme koprem a česnekem a zalijeme vařícím nálevem tak, aby vše bylo zcela ponořené (alespoň 1 cm nad okurky). Sklenice uzavřeme a uložíme nejméně na 3 týdny do chladu a temna.

Je dobré druhý až třetí den nálev slít, přidat trochu vody, opět převařit a okurky znovu zalít, protože ty většinou ztratí na objemu.

Autor:

Podobné recepty

Pivní závin

Máte rádi pivo? Tento recept musíte určitě vyzkoušet.

Rybí koláč s hráškem

Na oslavu upečte pro změnu slaný koláč.

Kapr v pivním rosolu

Pokud nevíte jak zpracovat kapra, vyzkoušejte tento studený předkrm.

Králičí paštika

Pokud nevíte jak zpracovat králičí maso, vyzkoušejte tuto skvělou paštiku.

Telecí ragú v paštičkách z listového těsta

S tímto předkrmem sklidíte úspěch úplně u všech.