Okurková limonáda s bazalkou

1 hodnocení

V létě vás zaručeně osvěží okurková limonáda s voňavou bazalkou.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Rozpis na 4 sklenice po 280 ml:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    40 KCal

    2 %

    2 %

  • Energie

    167 KJ

    2 %

    2 %

  • Sacharidy

    9,3 g

    11 %

    9 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    1,0 g

    2 %

    2 %

  • Tuky

    0,2 g

    0 %

    0 %

  • nasycené

    0,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Okurku dobře omyjeme, rozpůlíme a odkrojíme asi 8 tenkých koleček, které ponecháme k podávání. Zbylou okurku nakrájíme na kostky. Citron rozkrojíme na poloviny a vymačkáme z něj šťávu.
  2. Na kostky nakrájenou okurku dáme spolu s citronovou šťávou a bazalkou do mixéru a rozmixujeme. Okurkovou směs poté přelijeme do džbánu a přilijeme 500 ml vody. Základ limonády ve džbánu uložíme do chladničky a necháme asi 20 minut louhovat.
  3. Poté okurkovou směs přecedíme přes jemné plátýnko do nového džbánu a dolijeme 500 ml vychlazené vody. Limonádu podle potřeby dosladíme medem, pečlivě promícháme a rozlijeme do sklenic s kostkami ledu a plátky okurky. Sklenice dozdobíme čerstvou bazalkou a ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Rebarborový gin a tonic

Tento drink si oblíbíte.

Silvestrovský koktejl

Tento koktejl chutná prostě božsky.

Růžové mléko s malinami

Osvěžující mléko, které si oblíbí určitě i vaše děti.

Valentýnský drink

Oslavte s partnerem Valentýn luxusním drinkem.

Sýrové vrtulky a svařené víno

Udělejte si s partnerem hezký večer u filmu s dobrým občerstvením.