Ingredience
Postup
- Okurku dobře omyjeme, rozpůlíme a odkrojíme asi 8 tenkých koleček, které ponecháme k podávání. Zbylou okurku nakrájíme na kostky. Citron rozkrojíme na poloviny a vymačkáme z něj šťávu.
- Na kostky nakrájenou okurku dáme spolu s citronovou šťávou a bazalkou do mixéru a rozmixujeme. Okurkovou směs poté přelijeme do džbánu a přilijeme 500 ml vody. Základ limonády ve džbánu uložíme do chladničky a necháme asi 20 minut louhovat.
- Poté okurkovou směs přecedíme přes jemné plátýnko do nového džbánu a dolijeme 500 ml vychlazené vody. Limonádu podle potřeby dosladíme medem, pečlivě promícháme a rozlijeme do sklenic s kostkami ledu a plátky okurky. Sklenice dozdobíme čerstvou bazalkou a ihned podáváme.