Obrácený hruškový koláč s černým pivem

nehodnoceno

Po tomto koláči se u vás doma jen zapráší.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

12 PORCE +

Na karamel:

Na těsto:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    239 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1001 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    31,9 g

    36 %

    32 %

  • Vláknina

    2,4 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    3,4 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    10,2 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    5,8 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Omyté hrušky oloupeme, zbavíme je jádřinců a nakrájíme na osminky. Nakrájené hrušky rozložíme na dno dortové formy vyložené pečicím papírem a vymazané máslem.
  2. V rendlíku necháme rozpustit cukr. Jakmile zezlátne, přidáme máslo, 100 ml vody, koření a necháme rozpustit na hladký sirup. Na závěr vmícháme citronovou šťávu. Zhruba 2/3 připraveného karamelového sirupu nalijeme na rozložené hrušky v pečicí formě a zbytek si ponecháme na podávání.
  3. Na těsto v míse vyšleháme změklé máslo s cukrem do pěny. Poté postupně zašleháme vajíčka a zapracujeme prosátou mouku s jedlou sodou a perníkovým kořením. Nakonec zašleháme pivo. Připravené těsto rovnoměrně nalijeme do formy na hrušky a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 45 minut.
  4. Upečený koláč necháme alespoň 10 minut vychladnout ve formě, poté ho vyklopíme a opatrně stáhneme pečicí papír. Necháme vychladnout a podáváme s ohřátým zbytkem sirupu.
Autor:

Podobné recepty

Smetanové koláčky s ovocnou omáčkou

Dokonalý dezert jako z michelinské restaurace.

Mini dortíčky s ovocem

Těmito překrásnými dortíčky ohromíte úplně každého.

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Sušenkové sendviče

Nestíháte upéct dezert? Zvolte tuto rychlovku.

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.