Ingredience
Postup
- Citron omyjeme, kůru najemno nastrouháme a vymačkáme z něj šťávu. Změklé máslo nakrájíme na kousky a utřeme s 50 g cukru a vanilkovými cukry do pěny. Zašleháme žloutky a přidáme citronovou šťávu a kůru.
- Z mléka, zbylého cukru a pudinkového prášku uvaříme podle návodu na obalu hladký krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak ho po částech zašleháme do máslové směsi a nakonec vmícháme tvaroh.
- Necháme okapat 200 g broskví. Dno dortové formy pokryjeme souvislou vrstvou piškotů, na ně rozetřeme asi 1/3 tvarohového krému a rozložíme část broskví. Celý postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny (poslední vrstvu tvoří tvarohový krém). Dort vložíme do chladničky a necháme do druhého dne ztuhnout.
- Broskve na ozdobení nakrájíme na měsíčky. Ztuhlý dort vyjmeme z formy, po obvodu ho obalíme sekanými mandlemi, povrch ozdobíme broskvemi a opláchnutými lístečky máty.