Nepečený tvarohový dort

Smlsněte si na tomto božském nepečeném dortu. Je vhodný jako občerstvení na nejrůznější oslavy.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

bez doby tuhnutí

Ingredience

12 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    449 KCal

    20 %

    19 %

  • Energie

    1881 KJ

    20 %

    19 %

  • Sacharidy

    49,4 g

    56 %

    49 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    10,4 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    23,0 g

    35 %

    33 %

  • nasycené

    12,7 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Citron omyjeme, kůru najemno nastrouháme a vymačkáme z něj šťávu. Změklé máslo nakrájíme na kousky a utřeme s 50 g cukru a vanilkovými cukry do pěny. Zašleháme žloutky a přidáme citronovou šťávu a kůru.
  2. Z mléka, zbylého cukru a pudinkového prášku uvaříme podle návodu na obalu hladký krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak ho po částech zašleháme do máslové směsi a nakonec vmícháme tvaroh.
  3. Necháme okapat 200 g broskví. Dno dortové formy pokryjeme souvislou vrstvou piškotů, na ně rozetřeme asi 1/3 tvarohového krému a rozložíme část broskví. Celý postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny (poslední vrstvu tvoří tvarohový krém). Dort vložíme do chladničky a necháme do druhého dne ztuhnout.
  4. Broskve na ozdobení nakrájíme na měsíčky. Ztuhlý dort vyjmeme z formy, po obvodu ho obalíme sekanými mandlemi, povrch ozdobíme broskvemi a opláchnutými lístečky máty.
Autor:

Podobné recepty

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.

Střecha

Tento nepečený dezert je sice trochu retro, ale čerstvé maliny mu dodají šmrnc.

Skládaný malinový dort

Vykouzlete svým blízkým úsměv na tváři efektním domácím dortem.