Nepečený tvarohový dort
Smlsněte si na tomto božském nepečeném dortu. Je vhodný jako občerstvení na nejrůznější oslavy.
Vaření 40 min
bez doby tuhnutí
Postup
- Citron omyjeme, kůru najemno nastrouháme a vymačkáme z něj šťávu. Změklé máslo nakrájíme na kousky a utřeme s 50 g cukru a vanilkovými cukry do pěny. Zašleháme žloutky a přidáme citronovou šťávu a kůru.
- Z mléka, zbylého cukru a pudinkového prášku uvaříme podle návodu na obalu hladký krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak ho po částech zašleháme do máslové směsi a nakonec vmícháme tvaroh.
- Necháme okapat 200 g broskví. Dno dortové formy pokryjeme souvislou vrstvou piškotů, na ně rozetřeme asi 1/3 tvarohového krému a rozložíme část broskví. Celý postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny (poslední vrstvu tvoří tvarohový krém). Dort vložíme do chladničky a necháme do druhého dne ztuhnout.
- Broskve na ozdobení nakrájíme na měsíčky. Ztuhlý dort vyjmeme z formy, po obvodu ho obalíme sekanými mandlemi, povrch ozdobíme broskvemi a opláchnutými lístečky máty.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
449 KCal
20 %
19 %
-
Energie
1881 KJ
20 %
19 %
-
Sacharidy
49,4 g
56 %
49 %
-
Vláknina
1,3 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
10,4 g
16 %
15 %
-
Tuky
23,0 g
35 %
33 %
-
nasycené
12,7 g
-
trans-mastné
0,5 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA