Ingredience
Postup
- Papriky vložíme do trouby puštěné na gril, posypeme tymiánem a za občasného otočení grilujeme dokud slupka na paprikách nezčerná. Upečené papriky vložíme do mísy a přetáhneme fólií, anebo je uzavřeme do pevného plastového sáčku a necháme zapařit asi 30 minut. Z paprik stáhneme slupku a zbavíme je stopek se semínky.
- Hořčičná semínka, nové koření, cukr, sůl a pepř nasypeme do hrnce a zalijeme vodou s octem. Vše přivedeme k varu a podle potřeby dochutíme. Přisypeme prášek ke konzervování a sundáme z plotny.
- Do sterilizovaných sklenic rozdělíme papriky asi 4 cm od uzávěru. Každou sklenici zalijeme připraveným nálevem a nakloněním se zbavíme vzduchových bublinek na dně. Nakonec nalijeme olivový olej, aby vytvořil asi 0,5 cm vrstvu. Zašroubujeme a sterilujeme při 80 °C asi 10 minut. Uchováváme v chladu.