Nakládané pečené papriky

Nakládané papriky jsou opravdovou lahůdkou.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

6 PORCE +

Na 6 porcí (100 ml) si připravíme:

Suroviny:

Nálev:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    210 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    878 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    27,7 g

    32 %

    28 %

  • Vláknina

    7,4 g

    25 %

    25 %

  • Bílkoviny

    3,7 g

    6 %

    5 %

  • Tuky

    7,8 g

    12 %

    11 %

  • nasycené

    0,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Papriky vložíme do trouby puštěné na gril, posypeme tymiánem a za občasného otočení grilujeme dokud slupka na paprikách nezčerná. Upečené papriky vložíme do mísy a přetáhneme fólií, anebo je uzavřeme do pevného plastového sáčku a necháme zapařit asi 30 minut. Z paprik stáhneme slupku a zbavíme je stopek se semínky.
  2. Hořčičná semínka, nové koření, cukr, sůl a pepř nasypeme do hrnce a zalijeme vodou s octem. Vše přivedeme k varu a podle potřeby dochutíme. Přisypeme prášek ke konzervování a sundáme z plotny.
  3. Do sterilizovaných sklenic rozdělíme papriky asi 4 cm od uzávěru. Každou sklenici zalijeme připraveným nálevem a nakloněním se zbavíme vzduchových bublinek na dně. Nakonec nalijeme olivový olej, aby vytvořil asi 0,5 cm vrstvu. Zašroubujeme a sterilujeme při 80 °C asi 10 minut. Uchováváme v chladu.
Autor:

Podobné recepty

Salát se smaženými sýrovými kuličkami a malinami

Kombinace smažených sýrových kuliček a sladkých malin chutná opravdu luxusně.

Salát fatuš

Saláty k létu prostě patří.

Teplý salát s grilovanou zeleninou

Tento salát budete chtít večeřet každý den.

Zelný salát s jablky

Zkombinujte v salátu sladké a slané chutě.