Nakládané pečené papriky
Nakládané papriky jsou opravdovou lahůdkou.
Postup
- Papriky vložíme do trouby puštěné na gril, posypeme tymiánem a za občasného otočení grilujeme dokud slupka na paprikách nezčerná. Upečené papriky vložíme do mísy a přetáhneme fólií, anebo je uzavřeme do pevného plastového sáčku a necháme zapařit asi 30 minut. Z paprik stáhneme slupku a zbavíme je stopek se semínky.
- Hořčičná semínka, nové koření, cukr, sůl a pepř nasypeme do hrnce a zalijeme vodou s octem. Vše přivedeme k varu a podle potřeby dochutíme. Přisypeme prášek ke konzervování a sundáme z plotny.
- Do sterilizovaných sklenic rozdělíme papriky asi 4 cm od uzávěru. Každou sklenici zalijeme připraveným nálevem a nakloněním se zbavíme vzduchových bublinek na dně. Nakonec nalijeme olivový olej, aby vytvořil asi 0,5 cm vrstvu. Zašroubujeme a sterilujeme při 80 °C asi 10 minut. Uchováváme v chladu.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
210 KCal
10 %
9 %
-
Energie
878 KJ
10 %
9 %
-
Sacharidy
27,7 g
32 %
28 %
-
Vláknina
7,4 g
25 %
25 %
-
Bílkoviny
3,7 g
6 %
5 %
-
Tuky
7,8 g
12 %
11 %
-
nasycené
0,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Vrstvený salát
Při zdobení salátů se nebojte dát prostor vaší fantazii.