Mrkvový srnčí hřbet

I ze zeleniny jako je mrkev můžete upéct něco sladkého.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

12 PORCE +

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    200 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    839 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    35,3 g

    40 %

    35 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    3,9 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    4,7 g

    7 %

    7 %

  • nasycené

    0,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce vyšleháme s cukrem a olejem. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev, rozinky, prosátou mouku s kypřicím práškem a nakonec mléko.
  2. Hotovým těstem naplníme chlebíčkovou formu vymazanou tukem a vysypanou moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 50 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě a pak vyklopíme na kovovou mřížku.
  3. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, vložíme je do rozpáleného oleje a usmažíme. Položíme je na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk a pak je dáme vysušit do teplé trouby.
  4. Hřbet dvakrát vodorovně rozkrojíme, potřeme marmeládou a opět sestavíme. Nakonec ho ozdobíme plátky mrkve. ozdobíme mrkví.
Autor:

Podobné recepty

Pečené koblihy

Domácím koblihám nikdo neodolá.

Rebarborový dort

Z rebarbory opravdu nemusíte péct pouze koláč s drobenkou.

Pistáciový chlebíček

Nejen barevná kombinace, ale i chuť je neodolatelná.

Čokoládové květináčky

Snadné a vkusně vypadající dortíčky, které doplní každý sladký bar.

Tuile plněné vanilkovou pěnou

Křupavá oplatka plněná krémem. To prostě musíte ochutnat.