Míchaná vejce se sušenou šunkou a houbovým ragú
Podle některých studií patří míchaná vejce mezi nejzdravější snídaně. Když k nim navíc přidáte sušenou šunku a houbové ragú, získáte vyváženou a chuťově intenzivní snídani.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
440 KCal
20 %
18 %
-
Energie
1840 KJ
20 %
18 %
-
Sacharidy
5,9 g
7 %
6 %
-
Vláknina
2,8 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
27,5 g
44 %
40 %
-
Tuky
33,5 g
51 %
48 %
-
nasycené
15,6 g
-
trans-mastné
0,5 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Houby zalijeme převařenou vodou a necháme je bobtnat asi 10 minut.
- Rajčátka dáme na plech vyložený pečicím papírem spolu s plátky sušené šunky a pečeme v předehřáté troubě při 185 °C asi 10 minut.
- Na rozehřáté polovině másla zpěníme najemno nakrájenou cibuli dosklovata, poté přidáme scezené houby a tymián. Osolíme a necháme restovat asi 2 minuty.
- Na druhé pánvi rozehřejeme zbytek másla, rozklepneme do něj vejce, osolíme a za stálého míchání restujeme na mírném ohni. Pomocí vařečky nejdříve rozmícháme bílky a poté do nich zamícháme žloutky a ihned rozdělíme na talíře. K vejcím rozdělíme i rajčátka, ragú a křupavou šunku. Podávát můžeme třeba s chlebem namazaným máslem s čerstvou pažitkou.