Míchaná vejce se sušenou šunkou a houbovým ragú

Podle některých studií patří míchaná vejce mezi nejzdravější snídaně. Když k nim navíc přidáte sušenou šunku a houbové ragú, získáte vyváženou a chuťově intenzivní snídani.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    440 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1840 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    5,9 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    2,8 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    27,5 g

    44 %

    40 %

  • Tuky

    33,5 g

    51 %

    48 %

  • nasycené

    15,6 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Houby zalijeme převařenou vodou a necháme je bobtnat asi 10 minut.
  2. Rajčátka dáme na plech vyložený pečicím papírem spolu s plátky sušené šunky a pečeme v předehřáté troubě při 185 °C asi 10 minut.
  3. Na rozehřáté polovině másla zpěníme najemno nakrájenou cibuli dosklovata, poté přidáme scezené houby a tymián. Osolíme a necháme restovat asi 2 minuty.
  4. Na druhé pánvi rozehřejeme zbytek másla, rozklepneme do něj vejce, osolíme a za stálého míchání restujeme na mírném ohni. Pomocí vařečky nejdříve rozmícháme bílky a poté do nich zamícháme žloutky a ihned rozdělíme na talíře. K vejcím rozdělíme i rajčátka, ragú a křupavou šunku. Podávát můžeme třeba s chlebem namazaným máslem s čerstvou pažitkou.
Autor:

Podobné recepty

Rýžová kaše

Nastartujte den výbornou sladkou kaší.

Rýžová kaše s mákem a švestkovou omáčkou

Nastartujte den výbornou sladkou kaší.

Heřmánkové vafle s karamelovým pomerančem

Pokud máte ráno trochu víc času na přípravu snídaně, vyzkoušejte tento skvělý recept. Váš den začne...

Japonské lívance s ovocem

Nadýchanější lívance jste snad ještě nikdy nejedli.

Plněné pohankové palačinky

Báječná slaná snídaně plná zdravých surovin.