Ingredience
Postup
- Vejce vyšleháme společně s cukrem do husté pěny. Mouku prosejeme a promícháme se škrobem a skořicí.
- Do vaječné pěny vmícháme olej a pak moučnou směs pomocí gumové stěrky.
- Těsto ihned rozetřeme stejnoměrně na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C cca 15-20 minut. Upečený korpus posypeme lehce moukou, zakryjeme kusem pečicího papíru a zatočíme. Necháme vychladnout.
- Korpus rozbalíme, odstraníme pečicí papíry a celý povrch potřeme džemem. Stočíme do rolády a pevně utáhneme. Zabalíme do potravinové fólie a necháme odležet v chladu ideálně 5 hodin.
- Do kastrůlku nalijeme 500 ml vody, citronovou šťávu a vsypeme cukr. Přivedeme k varu a přidáme očistěné meruňky překrojené na poloviny. Povaříme 3 minuty a odstavíme z plotny. Meruňky necháme v rozvaru zcela vychladnout.
- Roládu rozkrájíme na silnější kolečka, doplníme pusinkou šlehačky a půlkou meruňky. Posypeme perníkem a podáváme.