Meruňkový terč

Nevíte, jaký dezert zvolit? Inspirujte se naším receptem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez chladnutí

Ingredience

10 PORCE +

Korpus:

Dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    261 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1093 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    38,8 g

    44 %

    39 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    4,5 g

    7 %

    7 %

  • Tuky

    10,1 g

    16 %

    14 %

  • nasycené

    4,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce vyšleháme společně s cukrem do husté pěny. Mouku prosejeme a promícháme se škrobem a skořicí.
  2. Do vaječné pěny vmícháme olej a pak moučnou směs pomocí gumové stěrky.
  3. Těsto ihned rozetřeme stejnoměrně na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C cca 15-20 minut. Upečený korpus posypeme lehce moukou, zakryjeme kusem pečicího papíru a zatočíme. Necháme vychladnout.
  4. Korpus rozbalíme, odstraníme pečicí papíry a celý povrch potřeme džemem. Stočíme do rolády a pevně utáhneme. Zabalíme do potravinové fólie a necháme odležet v chladu ideálně 5 hodin.
  5. Do kastrůlku nalijeme 500 ml vody, citronovou šťávu a vsypeme cukr. Přivedeme k varu a přidáme očistěné meruňky překrojené na poloviny. Povaříme 3 minuty a odstavíme z plotny. Meruňky necháme v rozvaru zcela vychladnout.
  6. Roládu rozkrájíme na silnější kolečka, doplníme pusinkou šlehačky a půlkou meruňky. Posypeme perníkem a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.

Střecha

Tento nepečený dezert je sice trochu retro, ale čerstvé maliny mu dodají šmrnc.

Skládaný malinový dort

Vykouzlete svým blízkým úsměv na tváři efektním domácím dortem.