Meruňkový terč
Nevíte, jaký dezert zvolit? Inspirujte se naším receptem.
Vaření 60 min
bez chladnutí
Postup
- Vejce vyšleháme společně s cukrem do husté pěny. Mouku prosejeme a promícháme se škrobem a skořicí.
- Do vaječné pěny vmícháme olej a pak moučnou směs pomocí gumové stěrky.
- Těsto ihned rozetřeme stejnoměrně na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C cca 15-20 minut. Upečený korpus posypeme lehce moukou, zakryjeme kusem pečicího papíru a zatočíme. Necháme vychladnout.
- Korpus rozbalíme, odstraníme pečicí papíry a celý povrch potřeme džemem. Stočíme do rolády a pevně utáhneme. Zabalíme do potravinové fólie a necháme odležet v chladu ideálně 5 hodin.
- Do kastrůlku nalijeme 500 ml vody, citronovou šťávu a vsypeme cukr. Přivedeme k varu a přidáme očistěné meruňky překrojené na poloviny. Povaříme 3 minuty a odstavíme z plotny. Meruňky necháme v rozvaru zcela vychladnout.
- Roládu rozkrájíme na silnější kolečka, doplníme pusinkou šlehačky a půlkou meruňky. Posypeme perníkem a podáváme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
261 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1093 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
38,8 g
44 %
39 %
-
Vláknina
1,4 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
4,5 g
7 %
7 %
-
Tuky
10,1 g
16 %
14 %
-
nasycené
4,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA