Medový jogurt s mangem a papájou
Jednoduchý recept, který si můžete večer připravit na snídani.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
208 KCal
9 %
9 %
-
Energie
869 KJ
9 %
9 %
-
Sacharidy
36,6 g
42 %
37 %
-
Vláknina
1,4 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
5,3 g
8 %
8 %
-
Tuky
3,8 g
6 %
5 %
-
nasycené
2,3 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Papáju a mango oloupeme, z papáji odstraníme lžící semínka a z manga vyjmeme pecku. (Pokud použijeme kompotované ovoce, necháme je v cedníku okapat.) Dužinu nakrájíme na kostky a dáme do mísy.
- Limetku důkladně omyjeme. Limetkovou kůru nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme a přisypeme k ovoci. Pak ovoce lehce zakapeme limetkovou šťávou.
- Přidáme jogurt a med, vše zlehka promícháme a naplníme do malých skleniček. Dáme vychladit a před podáváním ozdobíme lístkem meduňky.