Medový jogurt s mangem a papájou

Jednoduchý recept, který si můžete večer připravit na snídani.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    208 KCal

    9 %

    9 %

  • Energie

    869 KJ

    9 %

    9 %

  • Sacharidy

    36,6 g

    42 %

    37 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    5,3 g

    8 %

    8 %

  • Tuky

    3,8 g

    6 %

    5 %

  • nasycené

    2,3 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Papáju a mango oloupeme, z papáji odstraníme lžící semínka a z manga vyjmeme pecku. (Pokud použijeme kompotované ovoce, necháme je v cedníku okapat.) Dužinu nakrájíme na kostky a dáme do mísy.
  2. Limetku důkladně omyjeme. Limetkovou kůru nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme a přisypeme k ovoci. Pak ovoce lehce zakapeme limetkovou šťávou.
  3. Přidáme jogurt a med, vše zlehka promícháme a naplníme do malých skleniček. Dáme vychladit a před podáváním ozdobíme lístkem meduňky.
Autor:

Podobné recepty

Pudinkový pohár s meruňkami a müsli

Nastartujte den luxusní sladkou snídaní.

Zapečená vejce se sýrem a rajčátky

Nastartujte váš den anglickou snídaní.

Zapečená vejce se šunkou

Udělejte si krásné ráno chutnou snídaní.

Tradiční anglická snídaně

Dopřejte si ráno pravou anglickou snídani.

Palačinky s mletým masem

Tato snídaně vás opravdu zasytí.