Ingredience
Postup
- Mouku prosejeme s cukrem. Přidáme na kousky nakrájené máslo, med, vejce, jedlou sodu a vypracujeme pevné těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme odležet 60 minut v chladničce.
- Odleželé těsto rozdělíme na poloviny a na pomoučněném vále rozválíme na pláty silné 4 mm. Dáme je na plechy s pečicím papírem a jeden plát vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečeme asi 15 minut.
- Krupicový cukr nasypeme do pánve a necháme rozehřát na velmi světlý karamel. Přidáme nasekané ořechy, med a máslo. Společně krátce opečeme a rovnoměrně naneseme na druhý plát těsta. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 25 minut. Po upečení necháme pláty vychladnout.
- Z mléka, krupicového cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který necháme za stálého míchání vychladnout. Poté ho rozšleháme robotem. Změklé máslo vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny a spojíme s pudinkovým krémem.
- Plát bez krusty pokapeme rumem a potřeme džemem. Pak na něj rozetřeme krém a na povrch položíme plát s krustou. Řez necháme odležet nejméně 6 hodin v chladničce. Poté ho nakrájíme na porce.