Medové řezy s ořechovou krustou
Připravte si ke kávě tyto úžasné řezy, které krásně vypadají a ještě lépe chutnají.
Vaření 90 min
bez odležení a chladnutí
Postup
- Mouku prosejeme s cukrem. Přidáme na kousky nakrájené máslo, med, vejce, jedlou sodu a vypracujeme pevné těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme odležet 60 minut v chladničce.
- Odleželé těsto rozdělíme na poloviny a na pomoučněném vále rozválíme na pláty silné 4 mm. Dáme je na plechy s pečicím papírem a jeden plát vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečeme asi 15 minut.
- Krupicový cukr nasypeme do pánve a necháme rozehřát na velmi světlý karamel. Přidáme nasekané ořechy, med a máslo. Společně krátce opečeme a rovnoměrně naneseme na druhý plát těsta. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 25 minut. Po upečení necháme pláty vychladnout.
- Z mléka, krupicového cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který necháme za stálého míchání vychladnout. Poté ho rozšleháme robotem. Změklé máslo vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny a spojíme s pudinkovým krémem.
- Plát bez krusty pokapeme rumem a potřeme džemem. Pak na něj rozetřeme krém a na povrch položíme plát s krustou. Řez necháme odležet nejméně 6 hodin v chladničce. Poté ho nakrájíme na porce.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
388 KCal
18 %
16 %
-
Energie
1625 KJ
18 %
16 %
-
Sacharidy
36,3 g
41 %
36 %
-
Vláknina
2,0 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
5,6 g
9 %
8 %
-
Tuky
23,5 g
36 %
34 %
-
nasycené
10,0 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA