Medová vosí hnízda

Když do oblíbeného vánočního cukroví přidáte med, bude ještě voňavější a lahodnější.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

25 PORCE +

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    133 KCal

    6 %

    6 %

  • Energie

    558 KJ

    6 %

    6 %

  • Sacharidy

    15,2 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    1,1 g

    2 %

    2 %

  • Tuky

    6,6 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    3,9 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Piškoty rozemeleme nebo rozdrtíme, pak k nim přidáme ostatní suroviny potřebné pro přípravu těsta. Vypracujeme hladkou hmotu a až nakonec přidáváme med, dokud nebude mít těsto správnou konzistenci. Těsto pak zabalíme do fólie a vložíme do ledničky asi na hodinu.
  2. Mezi tím si připravíme náplň. Všechny suroviny na krém vyšleháme dohladka.
  3. Piškoty rozložíme a opatrně na ně kápneme rum. Formičku vysypeme cukrem a vtlačíme do ní kousek ztuhlého těsta z ledničky. Vařečkou vytvoříme prohlubeň a nalijeme do ní náplň. Piškotem uzavřeme. Takto postupujeme u všech hnízd.
  4. Hotové cukroví skladujeme v plechové nebo plastové krabičce v chladu a temnu.
Autor:

Podobné recepty

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.